Nieuwsflits

Informatie n.a.v. actualiteit

"AP: Boete orthodontiepraktijk vanwege onbeveiligde website 

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) legt een orthodontiepraktijk een boete op van 12.000 euro. De praktijk krijgt de boete omdat nieuwe patiënten zich via een onbeveiligde website konden aanmelden. Hierdoor liepen patiënten de kans dat gevoelige gegevens, zoals hun BSN, in verkeerde handen zouden terechtkomen." 
bron
Dit bericht kreeg afgelopen week aandacht op diverse nieuwspagina’s. Wij hebben gemerkt dat er n.a.v. dit bericht de nodige vragen zijn en informeren u dan ook graag over de veiligheid van onze dienstverlening.
De Online Modules van Netpoint, waaronder Online Inschrijven, maken gebruik van een versleutelde verbinding om uw (patiënt)gegevens te versturen. Dit wordt tot stand gebracht d.m.v. een geldig SSL certificaat dat daarnaast ook de encryptie van uw gegevens verzorgt. Deze combinatie zorgt ervoor dat uw gegevens veilig zijn.
Heeft u uw domeinnaam en website met SSL pakket bij Netpoint ondergebracht én worden deze ook beheerd door onze dienstverlening, dan geldt hiervoor hetzelfde.

Laat u uw domeinnaam en website bij Netpoint onderbrengen én beheren maar beschikt u niet over een geldig SSL certificaat? Dan bent u mogelijk onvoldoende beschermd, neemt u in dit geval contact op met onze Servicedesk.

Indien u één van bovenstaande bij een andere partij afneemt dan kunnen wij de veiligheid van het geheel helaas niet garanderen en adviseren u om zelf even contact met deze betreffende partij(en) op te nemen.
Ook als u uw website wel bij Netpoint heeft ondergebracht maar deze niet door Netpoint wordt beheerd, adviseren wij u contact op te nemen met de beheerder om te controleren of uw (contact)formulieren en website voldoende middels SSL beveiligd zijn.

Wij vertrouwen erop u hierbij voldoende geïnformeerd te hebben.

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen hebben, dan kunt u deze stellen aan onze Servicedesk via 0416 - 54 32 10 of per mail via servicedesk@netpoint.nl.


Met vriendelijke groet,

Netpoint Facilities
Uw gegevens zijn bij ons veilig en worden niet gedeeld met derden. We gebruiken ze om u te vertellen over onze activiteiten, producten en diensten. Wilt u dit liever niet? Laat het ons gerust weten via privacy@netpoint.nl
                                                                                                                                                                               .
Twitter
LinkedIn
Website
Copyright © 2021 Netpoint group B.V., All rights reserved.